31 Aralık 2013 Salı

Yeni Yıl, Yeni Umutlar, Sıfır Değişiklik

Koca bir yılın bitmesine saatler kalmışken tam şu an ne yapıyorsunuz? Tam şu anda kendinizi mutlu mu hissediyorsunuz mutsuz mu? Yoksa hiçbir şey hissetmeyecek kadar hayatı boş vermiş misiniz?

Mutlu hissediyorsanız ne güzel, gelecek yıl da size mutluluk getirir umarım. Peki ya mutsuz hissediyorsanız? O zaman büyük ihtimalle şimdiden 2014 için dilek listeniz hazırdır, yanında da kendinize söz verdiğiniz mutlaka kurtulacaklarınız ya da yeni başlayacaklarınız içerikli sözlerle birlikte!

Ama siz de biliyorsunuz değil mi 1 Ocak'ta uyandığınızda inanılmaz enerjik ya da kararlı olmayacaksınız. Çünkü size bu enerji ya da kararlığı veren şey 1 Ocak günü değil. 2 Ocak, 5 Ocak da aynı olacak. Ocak'ta listenize başlasanız bile Mart'ta o liste çoktan unutulmuş olacak.
Hepimiz geçtik bu yollardan ve işe yaramadığını test ettik. Demek ki yeni yıllara girince ilahi bir güç bizi olmadığımız bir insan yapmıyor! Hem herkesle aynı anda hayatında yeni bir sayfa açmanın, çok değişik biri olmaya başlamanın ne özelliği var ki!

Siz en iyisi mi bu yıl kendinize tek bir söz verin. İleriye dönük sözler vermeyip yapılması gerekeni hemen yapacağım diye.

Sizi mutsuz eden bir sevgiliniz mi var? 2014'ü beklemeyin bugün ayrılın! Yalnızlık bazen çok iyi gelir, hem yalnız girdiniz diye yalnız geçirmezsiniz bütün yılı- hurafeler için heba etmeyin kararlarınızı.

Sigarayı mı bırakacaksınız, bugün bırakın! 31 Aralık, 1 Ocak, 12 Temmuz hepsi aynı bunların. "Kendimi o güne hazırladım" bahanesinin arkasına sığınmak kendinizi de sıkmıyor mu artık?

Kursa mı yazılacaksınız, bugün yazılın. Hep spora başlamak istemiyor musunuz, zaman bulamamaktan yakındığınız bir yıl daha geçirmeyin, biraz yürüyerek başlayın işe.

Sonuç olarak bu yıl da her yıl gibi iki seçenek var önümüzde. Ya yapmak istediklerimizi karar verdiğimiz ilk anda yapıcaz ya da kendimizi hiç değişmemiş bir listeyle 2015'e girerken bulucaz.

Seçim bizim...

O zaman hepimize mutlu bir yıl olsun, bu yıl diğerlerinden çok farklı olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder